Meer over mijn gastouderopvang

Gastouderopvang Mimi’s is een onderscheidende gastouder in Deventer en omgeving. Bij mijn kleinschalige opvang staat voorop dat een kind zichzelf op spelende wijze kan uitdagen en ontwikkelen. Dit doe ik door o.a. te werken met wisselende thema’s en hen te begeleiden bij nieuwe stappen in de ontwikkeling. Alle activiteiten zijn dan ook afgestemd op deze visie. Ontdek op deze pagina meer over mijn locatie en de dagbesteding.

 

De opvanglocatie

Mijn woning bevindt zich in de groene kindvriendelijke wijk Swormink Zuid in Deventer. Hier zijn verschillende speeltuintjes en het winkelcentrum op loopafstand. De kinderen vang ik op in een aparte ruimte aan onze woning. We kunnen ook in de tuin spelen en gaan ook veel naar de speeltuintjes in de wijk. Vaak wandelen we ook even naar het bos of door het park.

De woning voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen en is volledig rookvrij. Op de zolder staan 2 duobedjes waar de kinderen kunnen slapen. In totaal is er plaats voor 6 kinderen, inclusief mijn eigen dochter en zoon.

 

 

De dagbesteding

In de ochtend gaan we in de kring en dan gaan we themagericht lezen, zingen en doen we een bijpassende activiteit. Iedere maand hebben we een nieuw thema of een gecombineerd thema, ik probeer kinderen hiermee spelend te laten leren.

Uiteraard heb ik een groot aanbod aan speelgoed dat regelmatig wisselt en geheel afgestemd is op het thema en de leeftijd van de kinderen. Het speelgoed draagt bovendien bij aan de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling. Vrijspel is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, maar daarnaast lees ik regelmatig voor, gaan we knutselen, zingen en dansen.

We zijn regelmatig buiten te vinden, bij de speeltuintjes in de wijk, in het bos of bij de kinderboerderij. Kinderen mogen van mij risicovol buitenspelen, dit is goed voor de ontwikkelen. Natuurlijk wordt hier wel goed toezicht op gehouden. Let op: ik raad aan uw kind kleding aan te trekken die vies mag worden omdat ik vind dat kinderen onbezorgd mogen spelen en daardoor vies kunnen worden tijdens het buitenspelen.

We eten en drinken doen we samen aan tafel en we wachten tot iedereen klaar is. Ondertussen kunnen de kinderen iets vertellen of lees ik een verhaaltje voor.

Het allerbelangrijkst vind ik dat de kinderen zich veilig en thuis voelen en zichzelf kunnen ontwikkelen.