Meer over mijn gastouderopvang

Gastouderopvang Mimi’s is een professionele kleinschalige opvang en me een huiselijke sfeer. Alle activiteiten zijn dan ook afgestemd op deze visie. Ontdek op deze pagina meer over mijn locatie en de dagbesteding.

De opvanglocatie

Mijn woning bevindt zich in de groene kindvriendelijke wijk Het Oostrik in Deventer. Hier zijn verschillende speeltuintjes en een winkelcentrum op loopafstand. De kinderen vang ik op in onze maisionnettewoning, hier is geen tuin, maar wel een ruim balkon waar de kinderen onder toezicht kunnen spelen. Buitenspelen doen we overigens vooral op het speelveld met een glijbaan, klimtoestel, schommel en kabelbaan tegenover het huis. Maar natuurlijk is er voldoende binnenspeelruimte met een gezellige speelhoek. De woning voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen en is volledig rookvrij. Op een van de kamers staat een duo-bed en is er eventueel een campingbedje aanwezig waar de kinderen kunnen slapen. In totaal is er plaats voor 6 kinderen, inclusief mijn eigen dochter en zoon.

De dagbesteding

In de ochtend gaan we in de kring en dan gaan we themagericht lezen, zingen en doen we een bijpassende activiteit. Iedere maand hebben we een nieuw thema of een gecombineerd thema, ik probeer kinderen hiermee spelend te laten leren.

Uiteraard heb ik een groot aanbod aan speelgoed dat regelmatig wisselt en geheel afgestemd is op de leeftijd van de gastkinderen. Het speelgoed draagt bovendien bij aan de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling. Vrijspel is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, maar daarnaast lees ik regelmatig voor, gaan we knutselen, zingen en dansen.

We zijn regelmatig buiten op het speelveld  te vinden en gaan zo nu en dan op avontuur naar kinderboerderij De Ulebelt. Kinderen mogen van mij risicovol buitenspelen, dit is goed voor de ontwikkelen. Natuurlijk wordt hier wel goed toezicht op gehouden. Let op: ik raad aan uw kind kleding aan te trekken die vies mag worden omdat ik vind dat kinderen onbezorgd mogen spelen en daardoor vies kunnen worden tijdens het buitenspelen.

We eten en drinken doen we samen aan de grote of kleine tafel en we wachten tot iedereen klaar is. Ondertussen kunnen de kinderen iets vertellen of lees ik een verhaaltje voor.

Het allerbelangrijkst vind ik dat de kinderen zich veilig en thuis voelen en zichzelf kunnen ontwikkelen.